Vrijdag betekent salsa

Salsa is niet zomaar een muziekstijl, het is een onweerstaanbare Cubaanse dans die wereldwijd bekendheid heeft verworven. Deze dansvorm is een harmonieuze mix van diverse muziekgenres, waaronder jazz en rock. De naam “salsa” is dan ook afgeleid van het idee van een smaakvolle saus, samengesteld uit verschillende ingrediënten!

Geboren in Cuba, veroverde salsa al snel de harten van mensen in Zuid-Amerika en groeide uit tot een wereldwijde sensatie. En laten we eerlijk zijn, het zou geen avondje uit in Barcelona zijn zonder salsa dansen! Of je nu jong, volwassen of een toerist bent, salsa is een niet te missen onderdeel van het nachtleven in Barcelona. Elke week vinden er in de stad talloze activiteiten plaats voor liefhebbers van salsa en bachata. Het maakt niet uit of je net verhuisd bent naar Barcelona of er gewoon een paar dagen verblijft, salsa dansen is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en jezelf onder te dompelen in de bruisende cultuur van de stad. En het beste is dat je overal salsa kunt dansen, terwijl je geniet van een verfrissende mojito, want er zijn ontelbaar veel locaties waar je terecht kunt.

Onze persoonlijke favoriet is de Gracia Latina bar, waar we elke maand op een vrijdag naartoe gaan om onze dansmoves te verbeteren. Het is een avond vol dans, drankjes en het maken van nieuwe vrienden!

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture