Voor het eerst calçots proeven

Afgelopen zaterdag hebben wij voor het eerst calçots geproefd!

De calçot is in feite een zachte en zoete uit die te vergelijken is met de lente-ui en er een beetje uitziet als een prei. Het is een van de typische sterrengerechten van de Catalaanse gastronomie, die aan het einde van de winter erg geconsumeerd wordt met een “romesco”-saus.

We ontmoetten elkaar op Plaza España en stapten in een bus naar de top van Montjuïc, richting een restaurant genaamd La Caseta del Migdia, dat midden in de natuur ligt en een prachtig uitzicht heeft op de haven van Barcelona.

Wij namen wat voorgerechten, de calçots natuurlijk en vervolgens kregen wij gegrild vlees of groenten, terwijl wij luisterden naar een band, die het hele evenement Catalaanse liedjes speelde. Er hing zo’n goede sfeer!

Mocht je ook zo graag calçots willen proeven, hier heb je een pagina met de beste restaurants in Barcelona om ze te eten.

Buen provecho!

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture