Bezoek aan La Almoina

Hier bij Linguaschools Valencia zijn studenten erg geïnteresseerd in de Spaanse geschiedenis, dus na de les besloten wij een bezoek te brengen aan het geweldige archeologische centrum genaamd La Almoina.

Het bezoek aan La Almoina was meer dan alleen een bezoek aan een opgraving, want het is ook een centrum van stadsgeschiedenis in Valencia, en het wordt beschouwd als een van de beste archeologische plaatsen in Europa.

Dit archeologisch museum bevat gebouwen die dateren uit de tijd dat de stad werd gesticht. Uit deze vroege periode is er ook een heiligdom van Asclepios (de god van de geneeskunde), een horreum (een soort openbaar pakhuis dat werd gebruikt tijdens de oude Romeinse periode) en enkele baden.

De stad werd in 75 voor Christus door Pompeius verwoest, om een eeuw later herboren te worden.

De overblijfselen van de curie, de basiliek en de portiek van het forum, zijn enkele van de elementen van het Romeinse rijk waarvan we kunnen genieten wanneer wij deze ongelooflijk interessante plek bezoeken.

De hoofdwegen vormen de vertebrale as van het bezoek, wat een prachtige, onvergetelijke ervaring was voor de studenten om de geschiedenis van Valencia te begrijpen. Ze waren echt verbaasd en, eerlijk gezegd, wij ook elke keer als wij ze meenemen!

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture