Genieten van een dag Sitges

Heb je al een keer eerder gehoord van de stad Sitges?

De artistieke reputatie van Sitges kent zijn oorsprong in de late 19e eeuw, toen de Spaanse schilder Santiago Rusiñol er ’s zomers verbleef, werd het stadje in de jaren 1960 een centrum van de tegencultuur op het Spaanse vasteland. Dit was destijds nog onder de dictatuur van Francisco Franco en stond de stad bekend als ‘Ibiza in het klein’

Vandaag de dag staat Sitges bekend als een van de meest homovriendelijke plaatsen ter wereld. Het is dan ook een populaire bestemming voor homo- en lesbische reizigers.

Toerisme en cultuur is ook meteen de grootste inkomsten bron voor het dorp. Bijna 35% van de ongeveer 26.000 inwoners komt uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Scandinavië. Je zal dan ook vele internationale scholen tegen komen wanneer je Sitges bezoekt. Maar Sitges staat ook bekend om zijn jaarlijkse carnaval viering en zijn 17 stranden!

Dit weekend kregen we de kans om een wandeling te maken door Sitges met onze activiteitenleider Júlia, die ons de stranden en de meest interessante plekken van een stad vol modernisme liet zien.

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture