De 7 mooiste stranden van Spanje

Spanje, dat ook wel bekend staat als het “Iberisch Schiereiland” of het “Pyrenese Schiereiland”, heeft kustlijnen langs de Atlantische Oceaan in het westen en zuiden, en grenst aan de Middellandse Zee in het oosten en zuidoosten.

Spanje telt in totaal elf eilanden. Zeven van deze eilanden behoren tot de Canarische Eilanden, namelijk Fuerteventura, La Gomera, Gran Canaria, El Hierro, Lanzarote en Tenerife. De overige vier eilanden maken deel uit van de Balearen, namelijk Formentera, Ibiza, Mallorca en Menorca. Daarnaast zijn er nog kleinere eilanden die tot de Balearen behoren, zoals de “Perejil-eilanden”, waar enkele Spaanse mensen wonen. Deze eilanden liggen in de buurt van Gibraltar en Marokko.

Van al deze bestemmingen en regio’s in Spanje zijn er tal van stranden beschikbaar, maar we hebben speciaal voor jou de top 7 verborgen stranden uitgekozen.

1) Viveiro in Galicia

Op het strand aan de noordwestkust van Spanje in Galicië zie je mensen van alle leeftijden genieten van de vakantiesfeer met hun familie.


2) Llafranc in Costa Brava

Het gebied in het noordoosten van Spanje rondom Llafranc, dat zich op ongeveer 2 uur rijden van Barcelona bevindt, was gedurende de hele 20e eeuw een populaire bestemming voor filmsterren en kunstenaars. Tegenwoordig is het een vakantieoord voor gezinnen, koppels of groepen vrienden die op zoek zijn naar een ontspannen en rustig strandgebied.


3) Mónsul in Andalusia

Het strandgebied nabij het Nationaal Park Cabo de Gata in het zuiden van Spanje biedt een eindeloos fascinerende natuurbeleving voor liefhebbers van de natuur en wandelenthousiasten. Het is ongeveer 2 uur rijden van Granada en 3 uur van Malaga. Het is dan ook aan te raden om met de auto te gaan.


4) Cies Island in Galicia

De lokale bevolking noemt de Cíes-eilanden in het noordwesten van Spanje het “Galicische Caribisch gebied” of de “Galicische Seychellen”. De sfeer met het witte strand, het turquoise water en het prachtige uitzicht op de bergen aan de horizon doet begrijpen waarom.


5) Ribadesella in Asturias

Het strandgebied aan de noordkust van Spanje is ideaal om te wandelen, surfen, zonnebaden en kajakken op de rivier de Sella. In de buurt van Ribadesella bevindt zich de door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatste Cueva de Tito Bustillo, waar je enkele van de meest prachtige prehistorische grotkunstwerken van Spanje kunt vinden. Het is ongeveer 3 uur rijden van San Sebastián en 4 uur van Salamanca.


6) Es Grau in Menorca

Het strand bevindt zich aan de noordoostkust van het eiland Menorca en maakt deel uit van het natuurreservaat S’Albufera des Grau, om het te beschermen tegen overontwikkeling. Es Grau lijkt op een gigantisch zwembad met turquoise water, waar je langs de kust kunt wandelen of door de zee kunt waden. Je kunt naar Menorca reizen met het vliegtuig of met de boot vanaf Barcelona of Valencia.


7) Cala Macarelleta in Menorca

Volgens de lokale bevolking is Cala Macarelleta een van de mooiste stranden in Spanje. In vergelijking met zijn zusje Cala Macarella is het strand van Cala Macarelleta minder druk en charmanter. Je kunt er komen door te wandelen door de dennenbossen vanaf Cala Macarella. Je kunt naar Menorca reizen met het vliegtuig of met de boot vanaf Barcelona of Valencia.

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in