De 7 beste plaatsen om Spaans te leren in Spanje

Denk je erover om Spaans te leren, maar weet je niet waar je heen moet? Maak je geen zorgen, hier helpen we je jouw keuze makkelijker te maken.

Spaans is de tweede meest gesproken taal ter wereld, na Chinees, en het is de officiële taal in 20 landen. Daarom is het een uitstekende keuze als je iets nieuws wilt leren en een onvergetelijke ervaring wilt beleven.

Ook al is naar een talenschool gaan een goed begin, als je sneller wilt leren, is de beste manier om een cursus Spaans te volgen in een Spaanssprekend land. Je zou naar veel plaatsen kunnen gaan, maar Spanje is absoluut een van je beste keuzes. Want er is geen betere plek om Spaans te leren dan in de plaats waar Spaans werd geboren!

Er zijn veel steden om uit te kiezen, maar sommige zijn beter dan andere om talen te leren. Daarom kijken we vandaag naar de 7 beste plaatsen om Spaans te leren in Spanje.

De 7 beste plaatsen om Spaans te leren in Spanje

Barcelona

Als je op zoek bent naar een prachtige plek om Spaans te leren, dan is Barclona een van je beste opties. De op een na grootste Spaanse stad is de bekendste stad van het Iberisch schiereiland en een zeer populaire bestemming onder reizigers.

Naast prachtige stranden biedt de stad tal van schitterende attracties, zoals de Sagrada Familia, Park Güell, de Gotische wijk en Las Ramblas. Bovendien is het een unieke plek voor voetbalfans, aangezien het de thuisbasis is van Camp Nou, het stadion van FC Barcelona.

Veel inwoners van Barcelona spreken de lokale taal (Catalaans). Ze spreken echter ook Spaans met een heel duidelijk accent, waardoor het gemakkelijk te begrijpen is.

Als toeristische bestemming heeft Barcelona een grote luchthaven en uitstekende trein- en vliegverbindingen naar andere plaatsen in Europa.

Het is goed te weten dat Barcelona niet de goedkoopste stad is wat betreft accommodatie of uit eten gaan, vooral in de zomer. Maar dat betekent niet dat je veel geld moet uitgeven. Als je je aan lokale plaatsen houdt en kamers of appartementen zoekt buiten de toeristische gebieden, kun je zeker betaalbare opties vinden.

Valencia

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en misschien wel een van de meest onderschatte. Het heeft het hele jaar door aangename temperaturen en fantastische stranden, waardoor het een van de beste plekken is om te wonen.

Valencia is de thuisbasis van de beroemde Stad van Kunst en Wetenschap gebouwd door Santiago Calatrava, een prachtige oude stad, levendige Centrale Markt en de Fallas, een lokaal festival dat plaatsvindt in maart. Daarnaast staat deze stad bekend als de geboorteplaats van paella.

Ook al spreken sommige lokale bewoners Valenciaans (een dialect van Catalaans), ze spreken ook Spaans en hun accent is heel duidelijk waardoor het een uitstekende keuze is om Spaans te leren.

Wil meer weten? Lees 13 redenen waarom je Valencia zou moeten bezoeken (in het Engels)

Granada

Granada is niet voor niets de favoriete stad van veel Spanjaarden. Deze stad heeft een rijke Moorse geschiedenis, een prachtige kathedraal en is de thuisbasis van de wijk Albaycín en het beroemde Alhambra. Bovendien liggen de Sierra Nevada-bergen op slechts 30 kilometer afstand en zijn er geweldige stranden op een klein 1 uurtje rijden.

Ook al wonen er maar ongeveer 250.000 inwoners, Granada heeft een levendige sfeer. De Universiteit van Granada heeft elk jaar meer dan 80.000 studenten, dus het is een geweldige plek om jonge mensen te ontmoeten.

Granada staat ook bekend om zijn goedkope en bourgondische tapas, waardoor het een uitstekende optie is voor mensen die op zoek zijn naar een middelgrote stad met betaalbare prijzen.

Meer informatie nodig? Hier vind je de 15 redenen waarom je Granada zou moeten bezoeken (in het Engels)

Málaga

De kuststad Malaga heeft de afgelopen 10 jaar een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt. De prachtige stranden, het hele jaar door warm weer en de rijke Moorse geschiedenis maken het een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Andalusië.

Met bijna 570.000 inwoners staat Málaga ook wel bekend als de “hoofdstad van de Costa del Sol“. Het is echter niet zo groot als Madrid of Barcelona, dus je kunt naar de meeste plaatsen wandelen of fietsen.

Málaga is goed verbonden met andere grote steden in Europa en met vele andere kustplaatsen aan de Costa del Sol, waardoor het een ideale bestemming is voor strandliefhebbers.

Salamanca

Salamanca is een stad die 200 kilometer ten westen van Madrid ligt, en slechts 1 uur van Portugal. Het heeft bijna 150.000 inwoners, waarvan meer dan 30.000 studenten zijn.

Salamanca heeft een prachtige oude stad, die deel uitmaakt van de werelderfgoedlijst van UNESCO, en staat vol met monumenten. Enkele van de hoogtepunten zijn de beroemde Salamanca Universiteit, de Oude en Nieuwe kathedralen, Plaza Mayor en de Romeinse brug.

Er wordt gezegd dat de lokale bevolking van Salamanca een van de duidelijkste accenten in Spanje heeft. Bovendien zijn accommodatie en buiten de deur eten goedkoop, waardoor het een geweldige plek is om Spaans te studeren.

Madrid

Madrid is zo’n stad waarvan hoe meer je het kent, hoe meer je er van houdt. De Spaanse hoofdstad heeft veel geweldige attracties zoals het Koninklijk Paleis, Plaza Mayor, Puerta del Sol, San Miguel Market, La Latina en Malasaña wijken, en zijn magische plazas.

Het is ook de thuisbasis van Santiago Bernabeu en Wanda Metropolitano, respectievelijk de stadions van Real Madrid en Atlético Madrid, waardoor het een uitstekende optie is voor voetballiefhebbers.

Vanuit Madrid kun je dagtochten maken naar Toledo of Segovia, beide op minder dan 1 uur rijden. Bovendien ligt Madrid in het centrum van Spanje en is het heel goed verbonden met de rest van het land en met andere steden in Europa.

Het leven in Madrid is over het algemeen wat duurder dan in Salamanca of Granada. Er zijn echter tal van goedkope bars en accommodatie-opties in de stad, dus je vind er zeker genoeg opties die het beste bij jouw budget passen.

San Sebastián

San Sebastián is een prachtige kuststad in Spaans Baskenland. Het is misschien wel een van de beroemdste steden in Noord-Spanje en niet voor niets.

San Sebastián is de thuisbasis van La Concha, een van de beste stranden van Europa, en Monte Igueldo, vanwaar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. Bovendien heeft het een mooie oude stad en een gastronomische scène van wereldklasse met drie 3 Michelin-sterrenrestaurants en zijn heerlijke pintxos (Baskische tapas).

Als je meer van Noord-Spanje en Frankrijk wilt ontdekken, is deze stad een prima uitvalsbasis. Het is slechts 30 minuten verwijderd van Frankrijk en 45 minuten van Biarritz en Bayonne.

In San Sebastián spreken veel mensen een lokale taal die Baskisch wordt genoemd. Ze spreken echter ook allemaal Spaans, dus je zult geen problemen hebben om te oefenen.

Let wel dat het in de zomer erg druk is in deze kustplaats, dus verwacht van juni tot september hogere accommodatieprijzen en meer mensen.

Conclusie

Als je Spaans wilt leren, is het volgen van een cursus in Spanje waarschijnlijk de beste keuze. Je leert in de lessen en je kunt al die kennis meteen toepassen door met de lokale bevolking te praten. Je zult niet alleen een nieuwe taal onder de knie krijgen, maar je zult ook een geweldige tijd beleven!

Bij Linguaschools bieden we veel verschillende cursussen aan, afhankelijk van je niveau, tijd en voorkeuren. Kijk hier voor meer informatie over onze Spaanse cursussen of neem contact met ons op, we beantwoorden graag al je vragen!

Nog meer om te lezen:
De 6 beste plekken om Spaans te leren vlakbij het strand