De 6 beste plekken om Spaans te leren vlakbij het strand

Wonen in Spanje of Latijns-Amerika is de beste manier om Spaans te leren en het kan een zeer verrijkende ervaring zijn. De plaats die je kiest om naartoe te gaan, zal echter veel van de ervaring bepalen. Daarom is het de moeite waard om de tijd te nemen om wat onderzoek te doen om de juiste plek voor jezelf te kiezen.

Het goede nieuws is dat we dat al voor je hebben gedaan! Zowel in Spanje als in Latijns-Amerika is er een groot aantal mogelijkheden. Hier helpen we je jouw keuzes te verfijnen.

Veel mensen associëren deze taal met de zon en het goede weer, dus hier zullen we de beste 6 plaatsen uitlichten om Spaans te leren dichtbij het strand.

De 6 beste plekken om Spaans te leren vlakbij het strand

Valencia, Spanje

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en een van de beste om in te wonen.

Het weer is het hele jaar door aangenaam, de stad heeft veel geweldige stranden in de buurt en het lokale accent is heel duidelijk waardoor het een topbestemming is om Spaans te leren.

Hoewel de lokale taal Valenciaans is (een dialect van het Catalaans), is Spaans voor de meeste mensen de eerste taal. Valencia wordt beschouwd als de geboorteplaats van paella, dus probeer er zeker een als je er bent!

Wil meer weten? Lees 13 redenen waarom je Valencia zou moeten bezoeken (in het Engels).

Barcelona, Spanje

Barcelona is de beroemdste stad van Spanje en terecht een erg populaire citytrip locatie. Je kunt er genieten van het aangename weer, de Sagrada Familia, Park Güell en alle attracties die deze prachtige stad te bieden heeft. Bovendien wordt je omringd door Spaanstaligen met een heel duidelijke uitspraak.

Barcelona heeft veel geweldige stranden en is zeer goed verbonden met andere bestemmingen. Daarom is het een uitstekende uitvalsbasis om Catalonië, Spanje en andere plaatsen in Europa te verkennen.

Ook al spreken veel lokale bewoners Catalaans (de lokale taal), ze spreken allemaal Spaans, dus je zult geen problemen hebben om te oefenen. Omdat het een toeristische bestemming is, wordt er ook veel Engels gesproken, dus zorg ervoor dat je omgaat met de lokale bevolking.

Montañita, Ecuador

Als je van plan bent Spaans te leren in Zuid-Amerika, is Montañita een perfecte keuze. Dit kleine stadje ligt aan de zuidkust van Ecuador, op 2,5 uur rijden van Guayaquil.

Montañita staat bekend om zijn ongerepte stranden, surfplekken van wereldklasse en een gezellig nachtleven. Het is een populaire bestemming voor mensen die Spaans willen leren en willen surfen, dus er zijn cursussen die beide combineren.

Ecuadoranen spreken meestal langzaam en duidelijk, waardoor Montañita een uitstekende keuze is als je begint met Spaans leren.

Málaga, Spanje

Malaga is een van de Spaanse steden die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Prachtige stranden, het hele jaar door geweldig weer en een rijke Moorse geschiedenis maken het een must-see in Andalusië.

Málaga is niet zo groot als Barcelona, dus je kunt naar de meeste attracties wandelen of fietsen. Bovendien is het goed verbonden met andere grote steden in Europa en met de prachtige stranden langs de Costa del Sol, waardoor het een uitstekende bestemming is voor strandliefhebbers.

Tamarindo, Costa Rica

Tamarindo is een prachtig strand gelegen in het noordwesten van Costa Rica. Het is een populaire vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar fantastische stranden, helder water en prachtige natuur.

Deze stad is de thuisbasis van de beste surfspots, dus er zijn cursussen waarmee je in een paar weken Spaans leert en kunt surfen.

Het is goed om te weten dat sommige mensen in Costa Rica de letter “R” op dezelfde manier uitspreken als de Engelse uitspraak (zoals in “restaurant”). De meeste van hen spreken echter in een langzaam tempo, waardoor ze gemakkelijk te begrijpen zijn.

San Sebastián, Spanje

San Sebastian is misschien wel de beroemdste stad in Noord-Spanje. Deze kustplaats herbergt een van de beste stranden van het land (La Concha) en een gastronomische scene van wereldklasse. Een geweldig strand en lekker eten, wat wil je nog meer?

Bovendien is het slechts 30 minuten verwijderd van Frankrijk, waardoor het een uitstekende optie is voor diegenen die het Spaans-Franse Baskenland willen verkennen.

In San Sebastián is er een taal genaamd Baskisch die veel lokale bewoners spreken en er zijn veel toeristen (vooral in de zomer). Je zou echter meestal Spaans moeten kunnen spreken als je omgaat met lokale mensen.

Nog steeds niet overtuigd? Hier vind je de 7 redenen waarom je San Sebastián zou moeten bezoeken (in het Engels).

Conclusie

Dit zijn de beste plekken in de buurt van het strand om Spaans te leren. Welke bestemming je ook kiest, we raden je zeker aan om je in te schrijven voor een cursus. Je leert een nieuwe taal en hebt een geweldige tijd!

Bij Linguaschools leer je niet alleen een nieuwe taal, maar maak je ook kennis met de cultuur en de geschiedenis van elke stad. Bovendien maak je deel uit van leuke activiteiten en excursies naar de meest interessante plaatsen. Bekijk al onze Spaanse cursussen en beleef een onvergetelijke ervaring!

Meer lezen over stranden in Spanje? Vind hier de 7 mooiste en meest geheime stranden van Spanje (in het Engels).

Spaans leren in de winter? Vind hier de 4 beste plaatsen om Spaans te leren in Spanje in januari (in het Engels).

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture