De “castells” ontdekken

De “castells” is een Catalaanse traditie die begon tussen de 18e en 19e eeuw in Valls (Tarragona), en bestaat uit menselijke torens, meestal gebouwd tijdens de viering van festivals in steden en dorpen van Catalonië.

Traditioneel worden de “castells” gebouwd op het centrale plein van de stad, voor de gevel van het stadhuis. Terwijl ze achtereenvolgens op elkaars schouders gaan staan op het ritme van een traditioneel deuntje gespeeld met een dulzaina genaamd “gralla”, vormen de “castellers” menselijke torens van zes, negen of tien etages hoog, die ook verschillen afhankelijk van het aantal mensen op elke etage (meestal één tot vijf).

De “castells” beleven momenteel hun beste moment en hebben zich verspreid over praktisch heel Catalonië en een deel van Valencia en de Balearen.

Afgelopen zaterdag hebben wij onze studenten meegenomen om de ‘castellers’ in de wijk Sants te bekijken, wat geweldig was om dit live waar te nemen!

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture