Barcelona in de maand oktober.

Ben jij in oktober van plan Spaans studeren met ons in het prachtige Barcelona? In deze blog lees je wat je allemaal kunt doen in je vrije tijd!

  • Oktober betekent bier! Het meest authentieke bierfestijn, The Biergarten, staat weer voor de deur. Van 22 september tot 1 oktober kun je genieten op het Plaza Mayor van Poble Espanyol. Zoals altijd kun je een brede selectie aan bieren proeven en jezelf verwennen met heerlijke Duitse lekkernijen zoals frankfurters, bratwursts, knuckle en bretzels in een gezellige sfeer! Maar dat is zeker niet alles, ook kun je wedstrijden in het omhooghouden van bierpullen, bierproeverijen, workshops, spelletjes voor kinderen en live muziek verwachten. Het is een geweldige manier om samen met vrienden of familie een fantastische tijd te beleven!
  • Heb je meer zin in vermouth? Van 29 september tot 1 oktober, kan je terechtt bij “the vermut experience” bij the Port Vell in Barcelona. Hier vind je Fira Vermut & Soul, voorr een toegangsprijs van 5€! Vermouths, bier, snacks, live muziek… aan de haven, wat wilt een mens nog meer?

  • Ga voor een tattoo in Barcelona Tatoo Expo: De Barcelona International Tattoo Conferentie vind plaats in de eerste week van oktober. Dit jaar komen er meer dan 300 artiesten samen met verschillende stijlen binnen de tattoowereld. Check het hier.
  • Het Sitges International Fantastic Film Festival: Het is een van de meest erkende cinematografische evenementen van Europa, met tentoonstellingen, presentaties en vertoningen van fantasyfilms van over de hele wereld, en dat allemaal in zo’n prachtige stad als Sitges! Elke dag worden honderden films vertoond op verschillende locaties in de stad, evenals vele nevenactiviteiten zoals tafelgesprekken, wedstrijden of debatten. Maar zonder twijfel is de meest beroemde de Sitges Zombie Walk. Stap op de trein en aarzel niet om dit fantastische festival bij te wonen, dat dit jaar plaatsvindt van 5 tot 15 oktober!

  • Spreekt design je aan? Het Barcelona Design Week 2023

    Dit evenement heeft als doel verbindingen te creëren tussen nieuwe ontwerpprofessionals en degenen die al jaren in de sector werken, om standpunten en meningen uit te wisselen. Van 16 tot 28 oktober kunnen het publiek daar veel tentoonstellingen, openstellingen van creatieve ruimtes, conferenties en workshops vinden.

  • Eet authentiek Spaans bij “Mercat de Mercats”: Het geweldige gastronomische festival van Barcelona strijkt opnieuw neer op Plaça de les Glòries van 20 tot 22 oktober. Dit evenement brengt marktkraampjes samen en biedt heerlijke proeverijen van gerechten. Het is ook een fantastische gelegenheid om te genieten van boeiende gesprekken, inspirerende lezingen en verrukkelijke kookshows. Mis het niet!
  • The 48h Open House Bcn: Op het vierde weekend van deze maand (21 en 22 oktober) viert Barcelona dit jaarlijkse festival, dat de magische wereld van architectuur in de schijnwerpers zet en mensen helpt om de betekenis en het belang ervan in onze cultuur te begrijpen. Om dit te bereiken, zullen meer dan 200 gebouwen in Barcelona en de omgeving hun deuren openen voor nieuwsgierige ontdekkingsreizigers, en dat allemaal helemaal gratis! Het is een kans die je niet wilt missen.
  • Vier “La castañada”: Terwijl veel mensen op 31 oktober Halloween vieren, staat in Catalonië La Castañada op het programma! Op deze dag komen gezinnen en vrienden samen om te smullen van geroosterde kastanjes, heerlijke snoepjes van marsepein (de zogenaamde “panellets”) en zoete aardappelen, vergezeld van muskaatwijn. Ongeveer twee weken van tevoren verschijnen er in de stad kraampjes die deze lekkernijen verkopen, waardoor de straten gevuld worden met een heerlijke zoete geur. Als je geen specifieke plannen hebt, is dit een geweldige gelegenheid om een ontspannende wandeling door Barcelona te maken, te genieten van de herfstachtige veranderingen in de stad en onze speciale lekkernijen voor deze dag te proeven!

 

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture