Calçots en live muziek… wat een fantastisch plan!

Lente-uitjes eten, as op je vingers en een slabbetje om schoon te blijven. Het klinkt misschien niet als het meest smakelijke idee, maar zodra jij je eerste calçot hebt geproefd, zul je begrijpen waarom Catalanen zo dol zijn op dit gerecht.

De zoete smaak, de zachte en sappige textuur, de rokerige smaak en de heerlijke amandel-, geroosterde tomaten- en paprikasaus maken het de moeite waard om vlekken op je shirt te accepteren. Het is ontezettend leuk wanneer je het ritueel volgt van het oppakken van de calçot met je handen, het in je mond stopt en met je open ogen geniet terwijl je het eet.

Calçotadas zijn gezellige bijeenkomsten waar vrienden en familie samenkomen om calçots en andere gegrilde gerechten te eten. Dit is een wintertraditie in Catalonië en we konden het niet weerstaan om eraan deel te nemen. We bezochten het bekende lokale restaurant La Caseta del Migdia, gelegen op de top van Montjuïc om te genieten van een dag vol zon, calçots, natuur en live muziek. Wat een fantastisch plan!

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture