De Must-See van Granada: Silla del Moro

Silla del Moro is een plek die je gewoon moet bezoeken wanneer je in the stad bent, en onze studenten bij Linguaschools Granada weten dat maar al te goed.

Na een zeer productieve dag in de klas, hadden we zin om te profiteren van het mooie weer buiten en besloten we een bezoek te brengen aan één van de meest fascinerende plekken uit de Arabische geschiedenis: Silla del Moro.

Om dit voormalige bewakingspunt van de Arabische bevolking te bereiken, gingen we het bos van de Alhambra in en klommen we omhoog. Ondertussen genoten we van de prachtige natuur en het spectaculaire uitzicht over Granada. Vervolgens gingen we verder en liepen we door Sacromonte, een prachtige buurt van grotten en kunst.

Uiteindelijk kwamen we aan op onze bestemming. ????????

Silla del Moro, ook bekend als het Santa Elena kasteel, is een klein kasteel uit de Nasrid-periode. Het is gelegen op de noordelijke helling van Cerro de Santa Elena, op een hoogte van ongeveer 853 meter boven de zeespiegel. Het maakte deel uit van het verdedigingssysteem van de Generalife en de Alhambra en is een geweldige plek om meer te ontdekken over de cultuur en om een dag in de natuur door te brengen.

Tegen het einde van onze excursie, keerden we terug naar de stad en vierden we onze geweldige trektocht door een ijsje te halen bij de meest beroemde ijssalon van Granada: Los Italianos!

Het uitje was super leuk en hielp onze studenten elkaar beter te leren kennen terwijl ze Spaans oefenden. Wat kunnen we nog meer vragen?! ????

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture