Feliz castañada!

Zoals jullie misschien al weten, vieren veel landen op 31 oktober Halloween. In Catalonië vieren ze dan La castañada!

Tijdens deze feestdag komen familie en vrienden samen om walnoten, panellets (zoetigheid gemaakt van marsepein) en zoete aardappelen te eten. Maar ook om muskaatwijn te drinken. Ongeveer 2 weken voordat de feestdag begint, zullen er veel kraampjes opduiken die alle genoemde lekkernijtjes in de tekst verkopen. Dat zorgt voor een heerlijke zoete geur die dan door de straat zal hangen.

Als je geen plannen hebt, is het deze week lekker om te wandelen in Barcelona. Het is mooi om te zien hoe de stad verandert tijdens herft en proef de typische lekkernijen die worden gegeten tijdens La castañada!

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture