7 Redenen waarom je San Sebastián moet bezoeken

De schoonheid van het Baskenland

Wanneer je een bezoekje brengt aan San Sebastián (Donastia in het Baskisch), zul je zien dat de stad veel meer te bieden heeft dan alleen mooie stranden en de warme zon. De hoofdstad van Guipúzcoa ligt maar 20 km van de Franse grens en er is altijd wel iets te doen. Heel het jaar door worden er tentoonstellingen, concerten, populaire feesten en sportevenementen georganiseerd.

In de avonden is de stad in drie delen te verdelen. Het populairste gedeelte is de oude stad. Overdag vind je hier vooral “txhikiteros” die voor de wijn en pintxos komen, maar ´s avonds wordt het omgetoverd tot een bruisend uitgaansgedeelte. Als je meer op zoek bent naar iets chiquers, dan moet je vooral Calle Teyes Católicos op je lijstje hebben staan. Hier vind je veel moderne barretjes met leuke muziek. Toch meer van de relaxte sfeer? Ga dan naar Gros. Hier zijn de barretjes wat meer verspreid en is het wat rustiger.


SPORT, CULTUUR EN KUNST

1) La semana Grande

La semana Grande is de grote week van San Sebastián en tijdens deze week viert de hele regio feest. Het feest begint op 15 augustus (ook op onze school) en de hele stad wordt omgetoverd tot een groot feest met allerlei activiteiten waar je aan mee kunt doen. De locals dragen speciale feestkleding, waaronder een rood sjaaltje. Het belangrijkste evenement tijdens deze week is de vuurwerkwedstrijd op La Concha Beach.

2) Surf-film Festival 

San Sebastián is niet alleen dé surfstad van Spanje, de stad organiseert ook nog eens een van de meest belangrijkste filmfestivals van de wereld. Surfilm Festibal Donostia is ’s werelds grootste surf-film festival en vertoont de beste surf-films, van grote wereldwijde releases tot lokale producties. Het festival neemt de bezoekers mee op een virtuele tour naar een van de gaafste surfsteden waar ze een kijkje bieden in de fantastische sfeer en het legendarische uitgaansleven die de stad te bieden heeft.

YouTube video

3) Jazzaldia Festival

Op 20 tot en met 25 juli 2022 is de 57ste editie van het Jazzaldia Festival. Hierbij worden de allerbeste jazzmuzikanten uitgenodigd en wordt San Sebastián beschouwd als de jazz hoofdstad van Europa. Door de gehele stad zijn optredens te zien en zelfs op het strand kun je gezellig meeswingen.

4) San Sebastián – De Europese Capital of Cultures 2016

In 1985 bedachten de Griekse en Franse ministers van cultuur een manier om Europeanen dichter bij elkaar te brengen: de jaarlijkse ´Capital of Culture´. Hierbij wordt de diversiteit van de verschillende Europese steden in de spotlight gezet, zodat er meer begrip en bewustwording voor elkaar kan ontstaan. De eerste viering hiervan werd voor het eerst in 1985 gevierd in Athene en sindsdien hebben al meer dan 50 steden het goede voorbeeld gevolgd.

Ieder jaar verzint De Europese Commissie de naam van het festival en kiezen ze een stad uit die dat jaar de ´Capital of Culture´wordt. De gekozen stad ontvangt dan een subsidie waarmee ze de culturele sector verder kunnen ontwikkelen.

Nadat Salamanca uitgeroepen was tot Capital of Culture in 2002, duurde het 14 jaar voordat San Sebastián de titel terughaalde naar Spanje. Deze titel is erg belangrijk voor Spanje, omdat het tot een grote culturele en educationele boost kan leiden in het Baskenland.

5) Surfen in San Sebastián

Zoals eerder aangegeven, speelt de surfindustrie een grote rol in San Sebastián. Ook al vindt het Europese surfen zijn oorsprong in Frankrijk, San Sebastián wordt gezien als de beste urban surfstad van Europa. Surfen wordt steeds populairder, waardoor er steeds meer surfers naar de regio komen en de surfscholen het hele jaar door geopend zijn. Jaarlijks komen er wel duizenden surfers naar Guipúzcoa om de beste surfplekjes te ontdekken. Op onze school in San Sebastián bieden we daarom de mogelijkheid om Spaans te leren én te leren surfen op de woeste golven bij de prachtige stranden van Zuriola.


Ontdek de natuur in het Baskenland

1) Geoparque de la Costa Vasca

Op enkel een paar kilometer rijden van de stad vind je het geoparc, een van de meest belangrijke archeologische plekken in Europa. Het geoparc verbindt de steden Mutriku, Deba en Zumaia met de lokale bevolking en de geschiedenis van het gebied. Als je een wandeling maakt van Mutriku naar Zumaia, zie je wel 50 millioen jaar aan geschiedenis voorbijkomen en kun je zien hoe onze wereld vandaag de dag tot stand is gekomen.

YouTube video

2) Goierri

Als je van het platteland en bergen houdt, heeft Goierri alles wat je zoekt. Ordizia, Ormaiztegi, Zerain en Ataun zijn plekken waar je heerlijk kunt wandelen en historische plekken kunt bezoeken. Als je van traditie en locale producten houdt, moet je ook zeker de marktjes in Ordizia en Tolosa bezoeken. Hier kun je wekelijks de lokale producten van de boeren kopen.

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in