Sant Jordi op school

Afgelopen vrijdag vierden we Sant Jordi!

Op 23 april wordt Sant Jordi gevierd. Het is een feestdag waarbij cultuur en romantiek gemixt wordt, naar aanleiding van Valentijn en de Wereld Boeken Dag. De traditie is om je geliefde cadeautjes te geven. Mannen krijgen een boek en vrouwen een roos. Het is echter steeds normaler om vrouwen ook een boek te geven, en andersom.

Tijdens deze dag wordt Barcelona omgetoverd tot een gigantische boeken- en bloemenwinkel. De straten zijn gevuld met mensen die op zoek gaan naar cadeautjes. Niet alleen voor hun geliefdes, maar ook voor vrienden en familie. Het is echt een aanrader om op deze dag door de stad te lopen en van de feestsfeer te genieten.

Op zaterdag hadden onze studenten geen les, dus vierden we het een dag eerder. Ze kregen van ons Spaanse romans en we organiseerden een heerlijke internationale lunch met gerechtjes van over de hele wereld.

Het was een fantastische, zonnige dag om de schoolweek mee af te sluiten!

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture