Noche de Salsa

Eén vrijdag in de maand ontmoeten wij elkaar in de Gracia Latina bar in Barcelona om een kleine masterclass salsa en bachata bij te wonen. Daarna brengen wij de rest van de nacht door met drinken, praten en dansen.

Salsa is het resultaat van de evolutie van een reeks Cubaanse ritmes die zich ontwikkelden en een impact hadden in de Verenigde Staten. Er zijn zelfs mensen die beweren dat salsa geen stijl of ritme is, maar de term die wordt gebruikt om de Afro-Cubaanse muziek te definiëren die aan het begin van de 20e eeuw opkwam.

In Spanje was salsa tijdens de dictatuur ten strengste verboden, vanwege de teksten en de bewegingen. Jaren later, toen zich een migratiefenomeen van mensen uit Latijns-Amerika voordeed, bereikte salsa een buitengewone populariteit in ons land.

Sinds een paar jaar heeft het zijn maximale pracht geleefd. Steeds meer mensen willen dit ritme leren dansen, en het is supergemakkelijk om plekken en clubs te vinden waar salsa wordt gehoord en gedanst.

Dus, als Latijnse ritmes jouw ding zijn, aarzel dan niet langer en durf te beginnen met leren, of doe in ieder geval mee met ons op een vrijdag!

 

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture