Wijnproeverij in San Sebastián

Met onze leerlingen van Linguaschools San Sebastián besloten wij dat het een mooie dag was om een wandeling door de oude stad te maken en een pauze te nemen van de lessen. Samen gingen wij op pad om de dag buiten door te brengen.

Er waren een paar nieuwe studenten die het historische centrum nog niet kenden, dus wij hebben ze de belangrijkste plekken in de stad laten zien en het moment aangegrepen om ze zelf te herbeleven.

 

Na een tijdje wandelen, vonden wij het een goed moment om uit te rusten en bij te komen door een van de beroemdste mousserende witte wijnen in Baskenland te proeven: Txakoli.

Txakoli is een lichte en vrij zure wijn die voornamelijk aan de kust wordt gemaakt; het is gemaakt van druiven van de Courbu-variëteit, in Spanje bekend als Hondarrabi Zuri (wit) en Hondarrabi Beltza (rood). Traditionele Txakoli is licht koolzuurhoudend en heeft een wat lager alcoholgehalte dan traditionele wijnen.

Onze nieuwe studenten vonden het erg leuk en waren blij om de stad en haar cultuur beter te leren kennen, en wij waren dankbaar dat wij de dag samen buiten konden doorbrengen.

Hopelijk zijn wij snel weer terug op de wijnproeverij!????

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture