Een mooie wandeling langs de rivier de Guadalhorce in Málaga

Het was heerlijk in de buitenlucht in Málaga, daarom nemen we onze studenten graag mee naar deze super activiteit. Een wandelroute door de monding van de rivier de Guadalhorce is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen.

Deze prachtige route combineert het uitzicht op de riviermonding en de nieuwe loopbrug over het water.

Het avontuur begint bij bus nummer 7 vanaf Alameda Principal, in het stadscentrum van Málaga. We stappen uit in Sacaba, waar de wandel route begint.

Vanaf daar moeten we ongeveer 2 kilometer lopen tot we de nieuwe loopbrug over de rivier de Gudalhorce oversteken. De loopbrug heeft een lengte van 270 meter en is daarmee de langste voetgangersbrug van Europa. Je kunt er ook met de fiets overheen!

De monding van de Gudalhorce-rivier is een klein gebied van 67 hectare, ten zuidwesten van de stad, waar de Gudalhorce-rivier zich in twee armen splitst en een alluviale delta vormt met enkele kleine lagunes. Het gebied wordt momenteel begrensd door de twee kanalen van de rivier.

Nadat we de loopbrug waren overgestoken, bekeken we de lagunes, die een schuilplaats zijn voor veel vogels. Er is een observatiepost van waaruit je de verschillende vogels kunt zien die het gebied bewonen: echt geweldig!

Na de observatiepost vervolgden we onze wandeling naar het strand en door het Málaga-gebied genaamd Guadalmar, vanuit daar namen we bus terug naar het stadscentrum.

 

 

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture