Vergeten schat in Barcelona: Hospital Sant Pau

Wanneer je Barcelona bezoekt, ga je waarschijnlijk naar Sagrada Familia, Park Guëll en alle andere prachtige gebouwen die ontworpen zijn door Antoni Gaudí en misschien ga je ook naar Palau de la Música ontworpen door Lluís Domènech y Montaner.

Maar deze architect ontwierp ook een geweldig ziekenhuis! Hospital Sant Pau, een stad in de stad. Sant Pau is ’s werelds grootste art nouveau-complex en tevens het belangrijkste werk van Lluís Domènech y Montaner, de architect van het modernisme, de Catalaanse art nouveau. Het ziekenhuis bestaat uit een architectonisch complex van 12 paviljoenen. die onderling verbonden zijn door een kilometer aan ondergrondse galerijen.

Gelukkig gingen wij erheen en bewonderden we deze artistieke schoonheid met de meest verbazingwekkende plafonds!

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture