Een verborgen plekje in Barcelona: Teatro Griego

Na onze Spaanse les stappen we op de metro (L3) vanaf Passeig de Gracia naar Poble Sec. Vanaf daar lopen we door de smalle straatjes, vol met winkeltjes, cafes en restaurants, naar boven totdat het einde van het straatje uitloopt in een klein groen bospad. Wanneer we de hoek omlopen stuiten we op een gigantische openluchttheater genaamd Teatro Griego.

Het Teatro Griego (“Grieks theater”) is een openluchttheater op de heuvel Montjuïc. Het theater werd in 1929 gebouwd door de Catalaanse architect Ramon Reventós in de stijl van de oude Griekse theaters als onderdeel van de Internationale Expositie van Barcelona. Het theater wordt onder andere gebruikt is tijdens het zomerfestival “Festival Grec de Barcelona”. En gedurende het hele jaar is het een populaire picknick spot voor studenten en jonge gezinnen. 

Rondom het theater bevinden zich prachtige tuinen waar je kunt wandelen en genieten van de natuur in de stad.

 

Linguaschools Spanish courses in Spain