Bezoek aan het Picasso museum in Barcelona

We spraken af bij het metrostation en liepen vanaf daar door de pittoreske smalle straatjes van barrio Born naar de ingang van het Picasso museum.

Het gebouw zelf is al prachtig. Het museum is gehuisvest in vijf aangrenzende middeleeuwse paleizen in de oude stad, het is gelegen in Montcada Street, een voorheen zeer prestigieuze straat waar rijke kooplieden en adel woonden.

Het Picasso museum is zeer rijk aan werk uit de vormende jaren in het leven van Pablo; het is praktisch volledig tot aan de Blauwe Periode. Het museum herbergt ook een belangrijke vertegenwoordiging van werken uit 1917, de serie Las Meninas (1957) en een uitgebreide prentencollectie.

Las Meninas is een serie van 58 schilderijen die Pablo Picasso in 1957 schilderde door een uitgebreide analyse uit te voeren, Las Meninas van Diego Velázquez meerdere keren te herinterpreteren en opnieuw te creëren.

We hadden een super leuke avond tussen de schilderijen van Picasso!

 

Linguaschools Spanish courses in Spain