Heb ik een studievisum nodig om in Spanje (Spaans) te studeren?

Als Nederlander of Belg heb je geen studie visum nodig om in Spanje (Spaans) te studeren. Er is hier geen onderscheid tussen het (voltijd) Spaans leren op een Spaanse taalschool of studeren aan de Universiteit.

Hetzelfde geldt als je een paspoort hebt van een ander land binnen de EU, of beter gezegd binnen het Schengen gebied (meer informatie).

Wel moet je als EU burger een NIE aanvragen als je langer dan 3 maanden in Spanje blijft. Een NIE is een Spaans identificatienummer, voor buitenlanders. Dit heb je ook nodig om evt. een bankrekening te openen, huurcontract te tekenen, (telefoon)abonnement af te sluiten, etc.

Minder dan 90 dagen je hebt geen studie visum nodig Je hebt geen Spaans ID nummer nodig (NIE, informatie in het Engels).
Meer dan 90 dagen je hebt geen studie visum nodig Je hebt wel Spaans ID nummer nodig (NIE, informatie in het Engels).

 

Heb je een paspoort van een land buiten het Schengen gebied?

Minder dan 90 dagen je hebt geen studie visum nodig Hier vind je een kaart met alle landen die een toeristenvisum moeten aanvragen om Spanje binnen te komen
Tussen 90 en 180 dagen  je hebt een studievisum type C nodig (info in het Engels)
Meer dan 180 dagen je hebt een studievisum type D nodig (info in het Engels)

 

Heb je iets toe te voegen? Deel je ervaring hieronder!

DISCLAIMER: Deze informatie is gebaseerd op onze ervaring, met behulp van verschillende officiële bronnen. Regelgeving en interpretatie kan veranderen en verschillen per regio of land, maar ook tussen verschillende loketten of medewerkers. Aan onze artikelen kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud is slechts een richtlijn en we raden dan ook altijd aan om tijdens een procedure informatie te verifiëren met officiele bronnen.

Linguaschools Spanish courses in Spain
Linguaschools - Learn Spanish and dive into culture

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in